Föreläsare – Lars Nelson

Presentation

Lars Nelson tävlade i längdskidor fram till vintern 2014/2015. Han hade en framgångsrik juniorålder med två JuniorSM-guld och plats i juniorlandslaget. I början av senioråldern fick Lars svårt med motivationen och han ägnade sig åt många andra intressen vid sidan av skidåkningen. Bland annat tävlade han i världscupen i telemark och spelade fiol i ett lokalt band.
Efter några år kom motivationen tillbaka och Lars satsade hårdare och hårdare de följande åren, vilket gav en plats i landslaget och framgångar i världscupen. Karriärens höjdpunkt var OS i Sochi där han först blev nia på dubbeljakten och sedan gjorde en stark insats på förstasträckan på stafetten där han tappade skidan, men ändå lyckades växla först och bana väg för segern då Marcus Hellner gick i mål i ensamt majestät med Anders Södergrens överlämnade flagga i handen.

Ämnen

  • Lars Nelson – Stafetthjälten från Sochi
    Om att vända bristande motivation och att behålla lugnet

Om föreläsningen

Lars Nelson föreläser om sin skidkarriär, med början i ungdomsåldern och tar sedan lyssnarna med på resan med tidiga framgångar, genom en period med bristande motivation och vidare in i den hundraprocentiga satsning som krävdes för att bli landslagsåkare. Han berättar om hur motivationen höjdes i och med att han fick ut mer av skidåkningen ju mer han satsade.
En av höjdpunkterna i föreläsningen är berättelsen om OS i Sochi, med fokus på stafetten då Lars tappade skidan. Vad hände egentligen, och hur gick tankarna när resten av fältet åkte iväg och Lars låg på marken utan skida? Hur lyckades han behålla lugnet och genomföra ett av de bästa loppen under karriären när det som så bäst behövdes? Det handlar om att sätta mål och att genomföra, att skapa harmoni och motivation för att vara lugn och beslutsam när det verkligen gäller.