Cykelvecka i Italien – med Bernt Johansson

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Cykelvecka i Italien – med Bernt Johansson

5 maj, 2018 - 12 maj, 2018

En härlig cykelvecka i Italien
med
Bernt Johansson

Riolo Terme, V 19, 5 – 12:e maj 2018

En veckas härlig cykling i vackra Emilia-Romagna

Välkommen att följa med på en veckas härlig cykelträning i en miljö som är optimal för oss som gillar att cykla.
Om du tycker om att cykla och vill bli en bättre cyklist – samtidigt som du vill uppleva det genuina Italien, så kommer du att få ut massor av detta läger.

Cykelveckan innehåller fantastisk natur, god mat (gott vin), massor av (lugn) härlig cykling, fikastopp, långa backar med bedårande utsikt både upp och ner, gemenskap och många skratt.

Du som åker med har förmodligen en racercykel eller liknande och tränar en eller flera gånger i veckan. Du kan vara man eller kvinna, ung eller pensionär men gillar att vara aktiv, upptäcka nya saker och platser i trevligt sällskap. I så fall kan du vara lugn för att du ”platsar” och kan åka med. Då kommer du att få en härlig semestervecka, bli en bättre cyklist, hitta en ny dimension i cyklingen – och få nya vänner!

Det blir ingen hård, högintensiv träning utan vi kommer i stället att satsa på att få mil i benen.
Det blir alltså huvudsakligen lågintensiv långdistansträning med lite högintensiva inslag när vi kör uppför. Vi kommer att köra parvis på rad efter varandra och, under Bernts eller någon annan ledares överinseende, växla mellan att ligga på rulle och dra. Farten kommer att vara behagligt ”prattempo” och ingen kommer att ”hängas av”. När vi kommer till backarna så är det fritt fram att köra på om man vill – eller att ta det lugnare. Om någon vill korta av en runda så kommer alla att ha karta med sig så att det inte blir några problem att hitta tillbaka.
Även om vi kommer att vara ute ganska länge på våra cyklar så kommer det också att bli några stopp.

Oftast att bli stopp inför varje backe och sedan även på toppen och i botten av backarna. Detta för att hålla ihop grupperna. Vi kommer att dela upp oss i två eller tre grupper där en kör lite kortare och/eller lugnare om det finns önskemål om det.
Bernt Johansson, som själv tränade mycket i området när han var proffs, kommer att vara ledare på lägret. Det enda du behöver tänka på där nere är när frukosten serveras, när avfärden på cykel är, att cykla, när det är middag – och att njuta! Resten sköter Bernt och hans medhjälpare!

Riolo Terme.

Vi kommer att bo i Riolo Terme som ligger sex mil söder om Bologna och här bor vi på genuina och gemytliga Hotel Serena www.serenahotel.it Riolo ligger inne in en dalgång som löper mellan Po- slätten och bergskedjan Apenninerna. Det gör att Riolo har, ett för cyklister, perfekt läge eftersom det finns möjlighet att cykla på slätten, i backar och i riktiga berg. Fantastiskt fina möjligheter för landsvägscykling.

Området präglas väldigt mycket av jordbruk i olika former, både nere på slätten och i dalgången runt Riolo Terme. Det är framför allt fruktodlingar av olika slag men man ser också en del vingårdar lite
Varstans, detta gör att landskapet ser prydligt och välskött ut.
Och så maten, det är inte för inte att regionen Emilia – Romagna kallas för Italiens kök.

Veckoprogram (förändringar kan komma att ske).
Cyklingen varieras dag för dag och vi kör mellan 6 – 15 mil om dagen med ett till fyra berg på mellan 5 – 10 km.

Veckoprogram

Lördag: Ankomst till hotellet. Vi gör cyklarna klara innan middagen 19.30.
Efter middagen, genomgång av veckans program, hur cyklingen skall gå
till, lite om broms- och kurvteknik samt om sittställning. Alltså sådant som
är bra att gå igenom innan vi startar på söndagen.
Söndag: Föreläsning av Bernt Johansson, ”Teknik, taktik och träningslära”.
Måndag: Besök på cykelaffär som också tillverkar cykelramar.
Tisdag: Ledig eftermiddag.
Onsdag: Em. Besök på Spa anläggningen för de som vill.
Torsdag: Vi ser antingen starten på Girot i Faenza 15 km. bort eller så första långa backen i Apenninerna.
Fredag: Utflykt till en lokal vingård, rundguidning, vinprovning och avsmakning av olika tilltugg. Det finns också möjlighet att köpa deras vin och grappa. (kostnad ca 35€ betalas på plats).
Lördag: Hemfärd för de flesta. För övriga blir det en förmiddagstur på cykeln om man vill.
Söndag: Hemfärd för övriga.

Dagsprogram

07.00 – 08.00 Frukost
08.20 Samling och genomgång inför cyklingen
08.30 Avfärd
13.00 – 13.30 Lunch för de som vill köra kortare. De flesta brukar vilja köra längre och äter då ett kallt lunchpaket senare på eftermiddagen. Då slipper man ha en lunchtid att passa.
16.00 – 18:00 Föreläsningar när det finns på programmet.
16.00 – 19:00 Utflykt när det finns på programmet.
19:30 Middag

Pris: En veckas helpension, sju nätter 8.400,-. Åtta nätter 9.400:- för del i dubbelrum. Enkelrumstillägg 1800,-/vecka.
Mindre än en vecka: 1.300:- per dag för del i dubbelrum, 1.500 per dag för singelrum.

Du faktureras anmälningsavgiften, vilken gäller som bekräftelse.
I priset ingår: Transfer ankomst lördag 5 maj, avresa lördag, söndag 12, 13 maj. Frukost, lunch och fyrarätters middag, vin ingår till middag. Föreläsningar, hjälp med inställning av cykeln, teknikinstruktioner under träning, träning i grupp under ledning av instruktör på olika rundor varje dag.
Ingår ej: Flygbiljett, utflykter, ev. cykelhyra, dryck till måltiderna samt den frivilliga utflykten till en närliggande vingård. Rese och avbeställningsförsäkring.
Resegarantilagen: Avonova Active har ställt lagstadgad garanti till Kammarkollegiet.

Anmälan: torbjorn@avonovaactive.se
Ange namn och vilken vecka vid både anmälan och inbetalning.
Anmälningsavgift, för att garantera din plats, 1500 SEK betalas till bankgiro SHB 843-6784 Avonova Active AB. Slutfakturering av deltagaravgiften sker ca 45 dagar innan lägrets start.Vi begränsar antalet deltagare till 30.

Tips på flyg

SAS (ev. i kombination med andra bolag i Star Alliance) flyger från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Bologna (ca 60 km från Riolo). En sida som kan rekommenderas är www.mrjet.se, lätt att hitta kombinationsbiljetter på till Bologna(ca 60 km). Även Ryan och Norwegian har ett flertal destinationer till Italien, t.ex. Venedig (ca 21 mil) och Pisa (ca 20 mil).

Hyrcyklar

Om du inte tar med egen cykel kan vi rekommendera att du bokar en cykel hos Dory Bike. http://www.hoteldory.it/it/noleggio-bici-scott-cr1.htm De har bra karboncyklar till ett pris av cirka 140 € per vecka. De levererar till hotellet mot en mindre kostnad som delas på antalet cyklar.

Övrigt
Vi kan hjälpa till med att organisera transfer till självkostnadspris för er som reser andra dagar. Minsta antalet deltagare för genomförande är 15 personer. Max antal deltagare är 30.
Vi reserverar oss för eventuella valutförändringar fram till dagen för träningslägrens slutfakturering. Om du har frågor så maila bernt.johansson@avonova.se eller info@avonovaactive.se

Klicka här för att ladda ner denna text som PDF

Detaljer

Börjar:
5 maj, 2018
Slutar:
12 maj, 2018
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, ,