(Fullbokad) Enjoy MTB! Cykla och njut av det goda livet i Sydafrika.

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

(Fullbokad) Enjoy MTB! Cykla och njut av det goda livet i Sydafrika.

14 mars, 2018 - 21 mars, 2018

Enjoy MTB! – Cykla och upplev sagolik natur mellan vinrankor, kullar & berg

Upplev en aktiv vecka i och omkring Stellenbosch, den kända vin-, cykel- och universitetsstaden. Kombinera din semester med att förena aktiviteter och upplevelser. Cykling går starkt framåt, och i Sydafrika ökar främst antal mountainbike åkare i alla åldrar. Detta är ett sätt att komma närmare naturen och samtidigt både njuta och motionera. Vi anpassar våra veckor till den nivå som våra cyklister är på och det är oftast allt utom elit. Cyklandet är en livsstil i Sydafrika, landet som älskar sport, och såklart kombineras detta med god mat och dryck i gott sällskap!

Katarina & Peter Stigsson har bott och levt i Sydafrika sedan år 2006. De hade dessutom innan de flyttade till landet rest hit ett 10-tal gånger sedan år 2000. De har ägt och drivit The Beautiful South Guesthouse i Stellenbosch samt The Beautiful West Guesthouse i Somerset West, 2 st små personliga hotell med ca 10 rum vardera. De har under dessa år också hjälpt många gäster att finna sitt eget unika reseprogram under sin vistelse i landet. De senaste åren har det också inneburit arrangerande av olika grupp event, ofta i kombination med aktiviteter och upplevelser. De brinner för sitt förtrollande land och delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper, ger tips & råd på plats för att passa gruppen, familjen eller företaget. De kallar själva sina resor “Lifestyle South Africa!”. Samla ihop gänget och upplev Sydafrika tillsammans!

För dem som efter sin aktivitetsresa vill se mer av Sydafrika arrangeras s k tilläggsveckor; selfdrive resor med hyrbil och förbokade boenden på små och personliga guesthouse/hotell som Katarina & Peter själva varmt rekommenderar. De som hellre förlänger sin vistelse enbart med den fantastiska staden Kapstaden, löser dom såklart också boende för. Dessutom ingår reseprogram, karta, tips & råd för att få ut maximalt av sin vistelse i Sydafrika och då Katarina & Peter bor i Sydafrika finns ett kontaktnummer dygnet runt. De älskar att hjälpa till, ge tips och råd och är dessutom numera licensierade guider i Sydafrika.   

För att skapa en personlig och familjär nivå, samt komma in i det verkliga Sydafrika är gruppantalet maximerat till 16 personer. Välkommen till att cykla med oss i Sydafrika!

Program

Dag 1 (Ons 14.3)

Ankomst dag till Sydafrika och Stellenbosch – det blir spännande! (M)

Välkomstträff vid poolen 17:00 för välkomstdrink och sydafrikansk s k fingerfood. Genomgång av vad som väntar under kommande period både avseende program och följande tilläggsvecka, för dem som valt detta alternativ. Tid för frågor och lära känna varandra, samt inspirationsföredrag ”Lifestyle South Africa”. Må bra helt enkelt!

Övernattning Stellenbosch

Dag 2 (Tors 15.3)

Cykling – Stellenbosch Mountains (F, L, M)

Efter frukost transporteras vi till vårt cykelcenter Ride In några kilometer ifrån Guesthouset. Där får vi våra cyklar och börjar veckan med att cykla i Stellenboch Mountains. Det blir en tur för att känna på cyklarna och för att kunna orientera oss i omgivningarna och i den lilla pittoreska staden Stellenbosch. Alla hänger med och de som senare vill cykla längre och tuffare gör detta. Alla samlas därefter för gemensam lunch på Ride In och här kan också cyklar justeras om det skulle behövas.

På eftermiddagen gör vi en gemensam promenad i staden, som är Sydafrikas näst äldsta stad efter Kapstaden. Vi lär oss att hitta samt får en inblick i mat- och dryckeskultur i landet. Det blir både vin- och ölprovning på två olika och mycket populära ställen i staden. Vi avslutar vår upptäcktsfärd med en gemensam middag på en populär och känd sydafrikansk restaurang i centrala Stellenbosch.

Övernattning Stellenbosch

 

Dag 3 (Fre 16.3) 

Cykling – Jonkershoek Nature Reserve (F, L)

Denna dag cyklar vi direkt ifrån Guesthouset till det välkända naturreservatet Jonkershoek Nature Reserve. Här blir det MTB på olika nivåer beroende erfarenhet, dagsform och egna önskemål. Här finns många möjligheter och tekniska utmaningar. Numera finns flertal s k single tracks och naturen är ljuvlig och mycket kuperad. Det är vissa områden som verkligen är utmanande, men också vänligare cykling med vacker utsikt och många fotostopp. Här finns det mesta för alla!

Värdig avslutning med gemensam lunch på vingården Stark Conde, som är sagolikt vackert belägen vid en damm med en ö i mitten för vinprovning och med de mäktiga bergen runt omkring. Här är platsen att njuta och vara nöjd med sig själv och dagens cykling!

De som vill avsluta med en vinprovning gör detta och den som hellre fortsätter sin cykling eller önskar återvända till Guesthouset kan välja dessa alternativ. Valet och fritt och målet är att må bra!

Kvällen fri och på egen hand. Tips på restauranger görs på plats.

Övernattning Stellenbosch

 

Dag 4 (Lör 17.3)

Cykling – Tour de Wineyards (F, L)

En långkörare eller en något kortare tur mellan flertal vingårdar med fantastiska vyer. Ta i eller mest njuta – även idag finns olika möjligheter. Vi startar och avslutar på samma plats och såklart är detta på en familjeägd vingård med gamla anor – Somerbosch Wine. Cyklingen här är som kanske många har tänkt sig d v s runt och i det fantastiska vinområdet och med bergen runt omkring sig – ljuvligt! Efter vår valda cykeltur låter vi oss njuta av ytterligare en uppskattad sydafrikansk långlunch tillsammans. Detta smakar alltid extra gott efter att ha utmanat sig själv på sin MTB-tur!

Kvällen fri och på egen hand. Tips på restauranger görs på plats.

Övernattning Stellenbosch

Dag 5 (Sön 18.3)

Cykling – Elgin och MTB på Oak Valley – det bästa! (F, L)

Vi transporteras en bit bort för att få uppleva en annan natur samt både vin- och fruktodlingar.

Ännu mer cykling i naturskön miljö och härliga single tracks med spännande och annorlunda utmaningar för alla nivåer. Här kan man både träna MTB teknik och dessutom utöva det med olika svårighetsgrader – ett paradis för MTB:are på alla nivåer. En av våra favoriter!

De som vill cykla hela dagen gör detta och och de som hellre testar gott vin och god mat gör det – men här blir det köra av! Såklart njuter vi en välförtjänt lunch tillsammans och är vädrets makter med oss blir det pick-nick a la South Africa.

Övernattning Stellenbosch

Dag 6 Må (19.3)

Jonkershoek eller/och Stellenbosch Mountains (F, M)

Denna dag återvänder vi till något område som vi trivdes speciellt bra i. Vissa kanske väljer Jonkershoek Nature Reserve och andra Stellenbosch Mountains eller kanske både och och lite till…… Ett individuellt val eller gemensamt, det bestämmer vi på plats. Men dagen är också till för den som kanske hellre gör en vandring/walking eller en heldags vintur med vinguide (egen kostnad). Den som helt enkelt är nöjd med sina MTB dagar och vill testa något annat.

På sen eftermiddag har vi samling på Guesthouset och får vi lyssna till ett inspirationsföredrag inom temat; ”Orka mera!” av Bernt Johansson, mannen som vet vad han talar om.

Kvällen på Guesthouset och sydafrikansk traditionell Braai (grillkväll), något man ”måste” uppleva i Sydafrika – kult!!!

Övernattning Stellenbosch

Dag 7 (Ti 20.3)

Pool, Spa, shopping eller bara va med avslutande gourmet lunch (F, L+)

Denna dag får alla en fri förmiddag för att göra det man inte hunnit för att man cyklat, ätit och mått

gott hela tiden! Några väljer kanske pool, relax, SPA eller varför inte shopping?! En härlig egen halvdag. Vi planerar då vi ses…

Därefter möts vi alla upp för en 4-rätters måltid inkl. vin s k ”Food and Wineparing” på vingården Clos Malverne; mat, vin och utsikt i bästa klass. Flott avslutning skall det vara för ett gäng som gjort sin fantastiska aktivitetsvecka på MTB i Stellenbosch. Enjoy active events!

De som önskar blir sedan avsläppt i centrala Stellenbosch och kan avsluta kvällen med gänget.

Kvällen fri och på egen hand. Övernattning Stellenbosch

Dag 8 (Ons 21.3)

Besök i Townshipet Kayamandi , avslutning eller tilläggsvecka (F)

En promenad i Kayamndi d v s där vår svarta befolkning till stor del bor. Vi möter vår vän Madiba vid 10-tiden och går igenom både fattiga och mer välbergade kvarter. Därefter avslutar vi på förskolan Luthando som Katarina & Peter byggt och och supportrat via gäster och vänner. Trots fattigdom finns mycket glädje, skratt och gemenskap. Och våra prioriteringar är olika…..

Vid 12-tiden är vi åter på Guesthouset och här skiljs våra vägar eller fortsätter mot nya äventyr. I Sydafrika. De som åker vidare får tips och råd på vägen och de som lämnar oss önskar vi välkomna åter!

Detta ingår

Meet & Greet på flygplatsen, transfer till Guesthouset, välkomstdrink & fingerfood, boende 7 nätter i Stellenbosch på centralt, litet och personligt guesthouse med pool, 7 frukostar, 5 luncher och 3 middagar inkl. måltidsdryck, dricks vid gemensamma måltider, 5 dagars MTB-cykelhyra (en riktigt bra heldämpad Specialized 2018-modell), transporter inom programmet med buss och cykelkärra, inträden på naturreservat och vingårdar, Citywalk med vin- & ölprovning, Food- & wineparing

4-rätterslunch med vin, Township Tour, tips & råd för träning och MTB, inspirations- & motivationsföredrag, svenskt & sydafrikanskt värdskap, licensierade svenska guider samt svensk spetskompetens inom cykel. 

Detta ingår ej

Flygresa och egna aktiviter utanför programmet.

(I juni 2017 finns biljetter t.o.r. Arlanda – Kapstaden för ca 6000 SEK)

NET Pris

ZAR 21.000 person i dubbelrum. Med kurs per 17.06.22 = 14.000 SEK

Enkelrumstillägg

ZAR 3.500 (SEK ca 2.500)

Sista anmälningsdag

1 december 2017

Maximerat antal

16 personer

Anmälan

Via e-mail till torbjorn@avonovaactive.se

Ange namn och vilken resa vid både anmälan och inbetalning.

Anmälningsavgift, för att garantera din plats, 1500 SEK betalas till bankgiro SHB 843-6784 Avonova Active AB. 

Slutbetalning av deltagaravgiften skall ha gjorts 30 dagar innan lägrets start.

Avonova Active AB har ställt en resegaranti till Kammarkollegiet.

Avbokningsregler, expeditionskostnader vid ev. avbokning

>45 dagar 500 SEK

44-22 dagar 25% av totalt bokningsvärde.

21-15 dagar 50% av totalt bokningsvärde.

14-8 dagar 75% av totalt bokningsvärde.

7-1 dagar 100% totalt bokningsvärde.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Reseförsäkring och avveställningsskydd ingår ej.

En begränsad reseförsäkring inkl. avbeställningsskydd brukar ingå i hemförsäkringen. För att teckna en extra reseförsäkring och/eller avbeställningsskydd, rekommenderar vi ERV, www.erv.se. Ett internationellt försäkringsbevis från Försäkringskassan rekommenderas.

 

Reservation för förändringar i programmet.

Möjlig förlängning på cykelresan

Tilläggsvecka – ”Vårt underbara Sydafrika – ett smakprov på ett förtrollande land i utveckling¨! En resa på egen hand i 8 dagar med hyrbil och förbokat reseprogram, inklusive lyxig safari, Garden Route och Kapstaden från ZAR 16.900 (ca SEK 11.800) per person i dubbelrum. Se text längre ned på sidan.

Sista anmälningsdag; 1 december 2017

(Cape Scandinavia Tours & Travel, 2017-05-01)

Tilläggsvecka

”Vårt underbara Sydafrika” – ett smakprov på ett förtrollande land i utveckling!

21-03-2018 till 29-03-2018

Våra tilläggsveckor utgår ifrån att ni inledningsvis besöker Stellenbosch och får ett välkomnande och en introduktion till landet och ert reseprogram. Alternativt kan ni också ha varit med på någon av våra aktivitetsveckor i Stellenbosch och nu vill se mera av vårt underbara Sydafrika. Efter de första innehållsrika dagarna i Stellenbosch och The Winelands utan bil, fortsätter vistelsen med hyrbil och äventyret på egen hand kan börja. Vi kallar dessa dagar för tilläggsveckor och boendet är förbokat och mer tips ges på plats samt vid respektive boende. Detta är det klassiska sättet att resa och uppleva Sydafrika – från Guesthouse till Guesthouse, med personliga möten och lokala tips. Här gäller det bara att finna hur mycket tid ni kan avsätta och ett innehåll som överensstämmer med era önskemål. Äventyret finns här i Sydafrika – dags att upptäcka det!

Dag 1 (On 21.3)

Montagu

Hyrbil anländer till Guesthouset i Stellenbosch ca 12:00 alternativ att den hämtas i Stellenbosch – äventyret att uppleva mer av Sydafrika kan börja!

Ifrån Stellenbosch och Vinlandet åker ni nu vidare mot bergen och den vida kända vägsträcksträckan Route 62. Via vin- och fruktodlingarna tar ni er mot Worcester och Robertson. Här passar väl in att njuta av en härlig lunch i anslutning till någon av vingårdarna i området. Tips får ni innan avfärd på er road trip. Route 62 startar i Ashton just innan Montagu och denna lilla pittoreska ort blir ert första stopp på ert äventyr. Ett underbart ställe att uppleva!

Middag på någon av de trevliga restaurangerna kanske passar väl in. Tips på plats.

Övernattning Montagu

Dag 2 (To 22.3)

Wilderness & Garden Route

Efter frukost lämnar ni idyllen i den lilla staden och reser vidare längs Route 62. Såklart tar ni ett stopp i Barrydale – brandyn´s hemma ort och en hippi känsla, kan inte förnekas. Ett första stopp rekommenderas varmt. Vissa vägar har blivit världsberömda och några av dem reser ni på under denna tur såsom bl a Route 62 och Garden Route. Färden går därefter vidare mot just den välbekanta Garden Route som startar vid orten Mossel Bay. Men innan dess passerar ni Oudtshoorn, strutsarnas plats i Sydafrika! Kanske en lunch och ett besök på strutsfarm kan passa er på vägen. Garden Route har flertal kända orter, men vi väljer gärna den mindre och havsnära Wilderness, som är också är känd för sina sjöar och många möjligheter till aktiviteter. Här skall ni stanna i 2 nätter för att på olika sätt både njuta och kanske aktivera er. Ni kan också använda en av dagarna till att besöka lagunen och den betydligt större staden Knysna.

Tips på middag ifrån Guesthouset.

Övernattning Wilderness

Dag 3 (Fr 23.3)

Wilderness med vila, aktivitet eller utflykt till Knysna – eget val!

Wilderness ligger nära havet och en härlig morgonpromenad för de som önskar. Därefter kan ni cykla, vandra, paddla eller bara relaxa. Fantastiskt är att paddla ut ifrån sjösystemet in på floden och fram till vattenfallet där en vandring på ca 1 h följer upp till vattenfallet. Ta med pick-nick, blir en underbar naturupplevelse! Ni njuter av att vara på plats på välkända Garden Route. Här finns en underbara natur och en härliga atmosfär som ger ny energi att möta fler äventyr eller besöka orten Knysna ca 1 h med bil ifrån Wilderness.

Övernattning Wilderness

Dag 4 (Lö 24.3)

Safari – bushen väntar!

Såklart skall man passa på att besöka en Private Game Reserve, då man är här. Det är den delen av resan som kostar lite extra, men som för många är ett ”måste” då man är i Sydafrika. Det är det dags att möta Sydafrikas vilda djur! En vistelse på ett Private Game Reserve är något mycket speciellt……..Ni anländer till lunch och njuter av att ha hamnat i bushen och stillheten. Det är dags att uppleva ett safariäventyr!  Ni checkar in i samband med er lunch. Att bo i bushen är en exklusiv upplevelse tillsammans med de aktiviteter som följer vistelsen. Efter s k afternoon tea är det dags att möta er ”ranger” d v s naturguide. Rangern ger instruktioner om förhållningssätt i det vilda samt är er chaufför på jeepen och tillika guide, avseende både djur & natur. Det riktigt stora vidderna och de absolut största djur områdena ligger till största del i den nordöstra delen av landet. I vår västra del har vi inte lika många vilda djur, då klimatet är helt olika och mer bebyggelse finns. Men om området är mindre finns också större möjlighet att se djuren, även om det riktigt vilda lejonen inte kan ströva helt fritt. Vi kallar detta ”safari-light”, men fördelen är också att området är malaria fritt. Ca 3 timmar på eftermiddagen & kvällen på jeepen ibland djuren och naturen. Det är en spännande upplevelse samt att tillsammans ta en ”sundowner” och se solen gå ner över vidderna, ger perspektiv på livet. Efter detta smakar en strålande middag utsökt.

Övernattning på Private Game Reserve all inkl. (ej dryck) 

Dag 5 (Sö 25.3)

Cape Agulhas & Hermanus

Tidigt på morgonen vaknar man då man är ett med naturen och mer äventyr väntar i det vilda. Efter en snabb kaffe eller te är det dags att klättra upp på jeepen igen. Nu skall ni se solen gå upp och oftast är djuren som piggast under morgonen. Rangern samarbetar med de andra guiderna och försöker följa spår för att ni ytterligare skall få se mer av de vilda djur som finns. Men oftast får man också en möjlighet att uppleva de små djuren såsom t ex mängder av antiloper och fåglar. Den välutbildade rangern vet mycket om det mesta och har både utbildning och passion i viltvård. Efter ca 3 timmar igen på jeepen är det dags för en stor och smakrik frukost. 

Ni lämnar bushen och beger er mot den verkligt södra udden på Afrikas kontinent Cape Agulhas. Längre än så här kommer man inte – Sydpoolen nästa! Ni åker via jordbrukslandskap och ett nytt uppväxande vinområde – Elim. På er väg gör ni några lämpliga stopp för lokala intryck och eventuella lokala inköp. Lunch förslagsvis vid fyren efter ett besök på Afrikas södra udde d v s där Atlanten möter Indiska Oceanen.  Efter detta verkliga södra Afrika äventyr fortsätter ni mot val staden Hermanus (valsäsong juni-november).

Middag kanske på Harbour Rock, med färsk fisk och skaldjur lockar de flesta.

Övernattning Hermanus 

Dag 6 (Må 26.3)

Hermanus

Då ni anlände relativt sent dagen innan blir detta en härlig dag för er för att uppleva denna lilla kuststad, som är naturskön året runt. Gör en vandring efter frukost längs de höga klipporna och dess vackra vandringsleder. Gör stopp i och utanför staden. Åt ena hållet kommer man till stranden El Grotto och åt andra hållet till den nya hamnen. Den lilla centrumkärnan i Hermanus har en hel del konst från lokala konstnärer, likväl som lokala marknader och annan shopping. Den som hellre sitter och njuter av av utsikten, havet och ett glas vin/en öl gör detta. Den äventyrlige ger sig såklart ut på en hajtur d v s Shark Cage Diving. Den fruktade vithaj kan ses i detta område och den som vill medverka på detta äventyr ser vi till att i god tid boka in detta – otroligt!! (egen kostnad).  Hermanus har något speciellt över sig och då skymningen faller kanske ni vandrar in mot stadskärnan igen för en avslutande middag.

Övernattning Hermanus

Dag 7 (Ti 27.3)

Mot storstadspulsen – Kapstaden

Er fortsatta upptäcktsfärd går nu via kusten och Route 44, några ytterligare extremt vackra delar av Sydafrika. Ni gör ert första stopp på vägen för att besöka en pingvinkoloni som växer sig allt starkare i detta område. Ni åker sedan den fantastiska kustvägen mot Gordons Bay. Fina fotostopp och i den andan fortsätter det på vägen mot Kapstaden. Beroende på lust och tid tar ni hela Cape of Good Hope eller delar av den s k Godahoppsudden. Framåt eftermiddagen/kvällen återvänder ni till civilisationen och Mother City – Cape Town. Här kommer ni att tillbringa de sista av era härliga dagar i Sydafrika.

En härlig middag på närliggande restaurang kanske lockar på kvällen.

Övernattning Kapstaden

Dag 8 (On 28.3)

Kapstaden

En heldag i Kapstaden och den som önskar kan återlämna sin bil. Stannar ni i city rekommenderar vi Hop on & Hop Off bussarna, där ni får se och höra om stadens spännande historia likväl som dess underbara människor. Om vädrets makter är med er blir det såklart Taffel berget och dess sagolika utsikt. Annars åker ni upp på Signal Hill och även här finns goda möjligheter att se staden ifrån ovan. En heldag att upptäcka Kapstaden är ett måste vid sitt besök i Sydafrika! Därefter fortsätter er eftermiddag förslagsvis på välkända V&A Waterfront. Här händer alltid något och ett härligt folkliv, som gör att man känner sig hemma, glad och lyckliga. Då mörkret faller kanske ni glider in på Den Anker eller någon annan trevlig restaurang på Waterfront. De som vill fira lite extra drar vidare till Grand Cafe & Beach i Grangers Bay. Coolt och trendigt! 

Övernattning Kapstaden

Dag 9 (To 29.3)

Hemresa – bye bye

Det är dags att packa ihop och resa vidare åter till Sverige. Det känns säkert vemodigt, men också hög tid att bearbeta alla intryck och minnen. Det blir många foton, många skratt och massor av nya erfarenheter om landet Sydafrika. Folket i Sydafrika är något som många kommenterar – de är glada, ödmjuka och hjälpsamma. Att sedan maten och drycken är av hög kvalitet och verkligen prisvärt ger mersmak. Dessutom är variationen i naturen alltid närvarande och på korta avstånd kan man uppleva många olikheter både avseende natur och djur. Och som vi brukar uttrycka det till alla våra underbara gäster; ”Vi har bara en varning då det gäller Sydafrika; ” Det är vilt, vackert & vanebildande!”

Ingår

8 övernattningar i dubbelrum inkl. fukost på 4 & 5- stars guesthouse/boutique hotels, mycket lyxig safari vistelse all inkl. (ej dryck), Garden Route samt Kapstaden. Introduktion, genomgång av karta och resroute, tips och råd på platser och restauranger att besöka.   

Ingår ej

Hyrbil, måltider, egna aktiviteter, transporter och dricks.

Prisindikation för ovan förslag

ZAR 16.900 (ca SEK 11.800)/person i dubbelrum

Sista anmälningsdag

1 december 2017

Kontakt för anmälan eller ytterligare information

Kontakta: torbjorn@avonovaactive.se

 

Reservation för ändringar, beroende på tillgänglighet vid bokningstillfället samt önskad längd och innehåll ifrån gästen på reseprogrammet.

(Cape Scandinavia Tours & Travel, 2017-05-01)

Detaljer

Börjar:
14 mars, 2018
Slutar:
21 mars, 2018
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Avonova Active – Sydafrikaresor
E-post:
torbjorn@avonovaactive.se