Mini Giro d’Italia – med Bernt Johansson

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Mini Giro d’Italia – med Bernt Johansson

8 september, 2018 - 16 september, 2018

Sex lugna fina etapper genom regionerna Emilia-Romagna, Toscana, Marche och lilleputtlandet San Marino – Italien där det är som vackrast!

Välkommen …

… att följa med på en dryg vecka fylld med härliga cykeletapper på ca 90-160 km. Det här upplägget har Bernt Johansson kört sedan hösten 2014 och nu senast september 2017.

Nu erbjuder vi dig samma härliga upplägg i september 2018

Du får cykla i fantastisk natur, i långa backar med bedårande utsikt både upp och ner. Du får se och uppleva det ”riktiga” Italien med alla sinnen!
Vi cyklar lugnt och fint, tar fikastopp och upplever en härlig gemenskap och många skratt. Väl framme blir det god mat och dryck – kanske ett gott vin, en öl eller något annat för återställa vätskebalansen.

Du som åker med cyklar på en racercykel och tränar minst två, gärna tre gånger i veckan, framförallt två – tre månader innan vårt Giro startar. Du är en ganska van cyklist och får du ihop mellan 200 och 250 mil så kommer cyklingen att gå jättebra.

Vi håller s.k. ”prattempo”, åker i samlad grupp och väntar in varandra om någon behöver ta det lugnare. Det kan också bli att vi delar upp oss i två grupper då det under några etapper finns möjlighet att korta av eller förlänga etapperna.

Du kan vara man eller kvinna, ung eller pensionär, men gillar att vara aktiv, upptäcka nya saker och platser i trevligt sällskap. Om du kan pricka av ”kravlistan” ovan, så kan du vara lugn för att du ”platsar” och kan åka med. Då kommer du att få en härlig semestervecka, bli en bättre cyklist, hitta en ny dimension i cyklingen – och få nya vänner!

Bernt Johansson, som själv tränade mycket i området när han var proffs, kommer att leda en grupp, medan Michael Ekström, också han med mycket vana från cykling i Italien, leder den andra gruppen. Dessutom kommer Torbjörn Pettersson och en medhjälpare att vara med och sköta logistiken med luncher, transporter, bagage mm.


Välkommen att boka Ditt Giro d’Italia!

Bernt Johansson

Sedan 15 år tillbaka så har Bernt arrangerat och stått som värd för två eller flera veckoläger per år i Italien. Konceptet är därför både väl beprövat – och uppskattat bland de flera hundra motionärer som har varit med på lägren.

Bernt är mest känd för sitt OS-guld i Montréal 1976. Han vann även VM-guld i lagtempo 1974. Han har också varit total-trea i Giro d’Italia med två etappsegrar. 1976 delade Bernt Svenska Dagbladets Bragdmedalj med Anders Gärderud. På senare år minns vi Bernts deltagande i Mästarnas Mästare 2013, där han blev känd som ”Kobran” och slutade på tredje plats. Inför OS i London 2012 röstades hans lopp i OS 1976, av svenska folket, fram som det häftigaste ögonblicket i sommar-OS historia. Bernt arbetar idag på Avonova Active med ansvar för bl.a. event och resor.

 

Program och distanser*

*Dagsetappernas längd kommer att kunna regleras, både längre eller kortare

Lördag 8 september: Ankomst till Hotel Serena i  Riolo Terme

Eftermiddagen/kvällen ägnar vi åt att fixa cyklarna och att packa upp. Ev. kan det bli en provtur på cykeln. Innan middagen har vi en grundlig genomgång om vad som gäller under veckan, bl. a. teknik, klungåkning, bansträckning, upplägg, m.m. Detta för att alla skall känna sig trygga med vad som väntar och vad vi har för ”backup”.

Girot” dag för dag.

Lördag 8 september.

MiniGirot startar och slutar i den lilla byn Riolo Terme som ligger strax söder om Bologna.

Ni blir hämtade av vår transportpartner. De tar er till Hotel Serena som ligger mitt i byn. På lördagskvällen vid åttatiden väntar middag och genomgång av vad som väntar under veckan.

Era cyklar kan ni plocka ihop antingen före eller efter middagen.

Söndag 9 september, Riolo Terme – Florens, 95 km.

Söndag morgon åker vi väster ut, in mot bergskedjan Apenninerna och efter tre mil har vi Passo Sambuca framför oss. Nio km. uppför innan vi når toppen. Pustar lite och fortsätter ner ett par km. för att få bita i ytterligare två km. innan det bär nerför på andra sidan, på väg mot Toscanas metropol Florens. Efter en lättare stigning så kommer vi in i Florens via Fiesole. Vi stannar till och tar en titt på utsikten innan vi rullar ner till vårt centralt belägna hotell på västra sidan av floden Arno.

Vi får tid till en liten promenad i centrala Florens innan vi äter en middag på en restaurang bredvid hotellet.

Måndag 10 september, Florens – Montecatini Terme, 115 km. med berg på slutet, 90 km utan berg.

Vi kör ut över Piazza Michelangelo och kommer ganska snart ut på småvägarna österut. Via Montelupo kommer vi igenom Leonardos hemstad Vinci där vi får en längre men lätt klättring med de typiska, toskanska kullarna på vår vänstra sida. Efter en utförskörning så kommer vi ner och passerar byn där jag bodde som aktiv innan vi närmar oss Montecatini.

Om någon vill åka direkt till hotellet så hoppar man bara över sista bergsrundan. Jag rekommenderar dock köra den, det är jättevackert, häftigt både uppför och utför! Jag vet för det är vägar som jag ofta körde när jag bodde i trakten.

Vi hinner säkert med en liten promenad i den fashionabla staden Montecatini Terme, kanske en glass på Desideri som gör världen godaste glass (?) eller en tur med bergbanan till Montecatini Alto.

Tisdag 11 september, Montecatini – Siena, 115 km.

Första biten är ganska slät innan vi kommer över floden Arno och kullarna tornar upp sig mot söder. Vi kör små vägar och närmar oss så småningom det berömda området Chianti. Det är en hel del upp och ner utan att det fördenskull är ”riktiga berg”. Vi passerar både Castellina in Chianti och Radda in Chianti innan vi tar oss in till Siena och till hotellet, som ligger ett par km. från centrum.

Onsdag 12 september, vilodag i Siena.

På förmiddagen får vi en guidad visning till fots i den mycket vackra och historiskt intressanta staden Siena. Lunch (ingår) äter vi tillsamman på en trevlig pizzeria i centrala Siena.

Den som vill kör en liten runda på eftermiddagen över Castelina in Chianti.

Middagen äter vi sedan på vårt hotell.

Torsdag 13 september, Siena – Gubbio, 143 km.

Vi börjar med att åka över böljande, vackra kullar som är typiskt för området sydväst om Siena. Det är en ganska lätt åkt men lång etapp. Vi får en fem km. lång backe efter drygt åtta mil men sedan slätt innan vi de sista 25 km. jobbar oss upp från 250 meter över havet till 500 som den historiskt intressanta staden Gubbio ligger på. Kanske Girots vackraste etapp?

Fredag 14 september, Gubbio – San Marino, 145 km.

Ännu en lång etapp och nu korsar vi också bergen genom att vi startar med en stigning på en dryg halvmil. Förutom början och slutet så är etappen ganska lätt. Några stigningar blir det dock. Etappen hade kunnat göras kortare men då hade det blivit många flera tunga höjdmeter.

Som vackrast blir det över sträckan Urbania och Urbino – och så på toppen av San Marino förstås!

Middag blir det ute på restaurang i San Marino.

Lördag 15 september, San Marino – Riolo Terme, 125 km.

Sista etappen börjar naturligtvis med en härlig utförskörning. Vi håller oss mestadels i kanten av Po-slätten, men för att undvika större och trafikerade vägar så gör vi avstickare inåt landet. Det gör ju att vi får tre kortare backar, men det kan vi kanske stå ut med när slutmålet hägrar. Vi kan också se målet Riolo när vi kommit uppför sista berget och det är ett par mil kvar.

När vi kommer fram så kan vi hoppas på en skön stund i solen på borgens torn, med något svalkande i handen.

”Bankett” på kvällen för att fira målgången och summera resultaten.

Söndag 16 september: Hemresa.

 

Välkommen att boka Ditt Mini Giro d’Italia!

Pris per person

11 750 SEK, för helpension med del i dubbelrum.

Enkelrumstillägg per vecka

2 650 SEK.

Anmälan

Via e-mail till torbjorn@avonovaactive.se   

Ange namn och vilken resa vid både anmälan och inbetalning.

Anmälningsavgift, för att garantera din plats, 1500 SEK betalas till bankgiro SHB 843-6784 Avonova Active AB. Slutbetalning av deltagaravgiften skall ha gjorts 30 dagar innan lägrets start.

Detta ingår

Åtta dagar helpension med frukost, lunch/ picknick-lunch och middag. Vid behov hjälp med inställning av cykeln, teknikinstruktioner under träning. Cykling i grupp med ledare som också visar vägen tvärs över Italien och tillbaka. Ingår också assistans med servicebil samt all logistik beträffande bagage och flytt mellan hotellen under etapperna. Guidad stadsvandring i Siena.

Vi hjälper till att samordna transfer till självkostnadspris.

Ingår inte

Flygbiljett inkl. ev. cykel, transfers, utflykter, ev. cykelhyra, dryck till måltiderna, rese- &

Avbeställningsförsäkring.

Tips på flyg Bologna t.o.r. och andra alternativ

SAS (ev. i kombination med andra bolag i Star Alliance) flyger från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn till Bologna (ca 60 km från Riolo Terme). Om ni reser i grupp kan Ryan Air från Skavsta till Bergamo vara ett alternativ, dock med längre transfer, ca 29 mil. En sida som kan rekommenderas är www.mrjet.se, lätt att hitta kombinationsbiljetter på till Bologna. Vi kan även hjälpa till att boka extranätter vid ankomst eller hemresan. Vi kan hjälpa till med att organisera transfer till självkostnadspris. Ju flera som delar transfer, desto billigare blir det i så fall.

Pris-exempel: Enkel resa 1-4 personer ca 80 € (utan cyklar), övrigt på prisförfrågan.

Resegarantilagen

Avonova Active AB har ställt en resegaranti till Kammarkollegiet.

Avbokningsregler, expeditionskostnader vid ev. avbokning

>45 dagar       500 SEK

44-22 dagar    25% av totalt bokningsvärde.

21-15 dagar    50% av totalt bokningsvärde.

14-8 dagar      75% av totalt bokningsvärde.

7-1 dagar        100% totalt bokningsvärde.

Reseförsäkring och avbeställningsskydd

Reseförsäkring och avveställningsskydd ingår ej. En begränsad reseförsäkring inkl. avbeställningsskydd brukar ingå i hemförsäkringen. För att teckna en extra reseförsäkring och/eller avbeställningsskydd, rekommenderar vi ERV, www.erv.se. Ett internationellt försäkringsbevis från Försäkringskassan rekommenderas.

Hyrcyklar

Om du inte tar med egen cykel kan vi rekommendera att du bokar en cykel hos BikeRentalPlus som vi samarbetat med under flera år. Dom levererar/ hämtar din cykel till hotellet. Prisexempel för ”Titanium Road Bikes” är ca 35€ per dag. Deras hemsida hittar du på www.bikerentalsplus.com.

Vill du ha en carboncykel så samarbetar vi med Dory Bike http://www.hoteldory.it/en/bike-hiring-scott-cr1.htm Den kostar runt 140 € per vecka.

Max antal deltagare är 20.

Vi reserverar oss för eventuella valutförändringar fram till dagen för Girots slutfakturering. Om du har frågor så maila eller ring: Bernt Johansson 0725-62 73 84

E-mail: bernt.johansson@avonova.se

E-mail: info@avonovaactive.se

Detaljer

Börjar:
8 september, 2018
Slutar:
16 september, 2018
Evenemang Kategorier:
,
Evenemang Taggar:
, ,