Föreläsare – Erik Wickström

Presentation

Erik Wickström jobbar som föreläsare, längdskidinstruktör, personlig tränare, skribent och fotograf och är chefredaktör för tidningen Vasalöparen. Han har även skrivit den populära och kritikerrosade boken Längdskidåkning för dig (2013) samt medverkat i ett par andra böcker om längdskidåkning och En svensk klassiker. På Eriks meritlista finns en seger i Engelbrektsloppet 2014 och en tjugofemte plats i Vasaloppet samma år, samt en tolfte plats i Lidingöloppet 2006. Han har även tillhört svenska landslaget i rullskidor, duathlon och vintertriathlon. I april 2016 stakade han 43,8 mil på skidor – längre än någon annan åkt skidor på ett dygn – i Vålådalen på en bana på 412 meter.

Eriks specialområde är träningsoptimering för motionärer och han har på senare år blivit en eftertraktad coach och föreläsare. Detta delvis tack vare att han själv lever ett familjeliv med jobb och hus och varken tränar eller vilar som proffsen, men ändå kommit långt i sitt idrottande.

Följ Erik på www.erikwickstrom.se !

Ämnen

  • Så blir du motiverad till att börja med konditionsträning
  • Träna rätt för nå just ditt mål
  • Bästa träningen för att lyckas i Vasaloppet
  • Den inre resan att åka 43,8 mil skidor på ett dygn
  • Allt du behöver veta inför loppen i En svensk klassiker

Föreläsningar

Kom igång med konditionsträning

Hur använder jag min tid bäst för att få ut mest av min konditionsträning? Och framförallt: Hur kommer jag igång? Låt dig inspireras av en föreläsning om träning och hälsa ur ett helhetsperspektiv: teknik, fysik, träningsupplägg, kost och hur man balanserar träningen i vardagen. Du kommer få de bästa tipsen om hur du ”lurar” dig själv att börja träna, även om motivation inte finns där för tillfället. Efter föreläsningen kommer du garanterat att känna dig mer peppad och du har tipsen som gör att du kommer tycka det är roligare med motion.

Vasaloppsträning

Hur använder jag min tid bäst för att få ut mest av min träning mot Vasaloppet? Få vet bättre än Erik Wickström hur man tar till vara på träningstiden med familj, jobb och hus. Låt dig inspireras av en föreläsning om träning, teknik, taktik, fysik, träningsupplägg, utrustning, kost och hur man balanserar träningen i vardagen. Du kommer också få de bästa tipsen om barmarksträning, träning på stakmaskin, hur man ska göra med vallning, vad man ska tänka på i val av utrustning och hur du ska träna de sista två månaderna inför Vasaloppet.

Träna för En svensk klassiker

Hur använder jag min tid bäst för att få ut mest av min konditionsträning? Få vet bättre än Erik Wickström hur man tar till vara på träningstiden med familj, jobb och hus. Låt dig inspireras av en föreläsning om träning och hälsa ur ett helhetsperspektiv: teknik, taktik, fysik, träningsupplägg, utrustning, kost och hur man balanserar träningen i vardagen. Du kommer också få de bästa tipsen för de olika loppen i En svensk klassiker.

24 timmar på skidor

31 mars till 1 april 2016 stakade Erik Wickström 43,8 mil på 24 timmar. Det är längre än någon annan åkt skidor på ett dygn. Han gjorde det dessutom på en rundbana på endast 412 meter, i Vålådalen i Jämtland. Hör om hans spännande fysiska och mentala resa inför, under och efter kraftprovet. Du kommer också att få gott om tips för din skidåkning som motionär, med Vasaloppet i fokus.