Föreläsare – Michael Fridén

Presentation

Michael är utbildad näringsfysiolog på Stockholms Universitet och Karolinska Institutet och har sedan utbildningens slut vidareutbildat sig inom idrottsnutrition på Umeå Universitet. Idag läser Michael sin masterexamen i nutrition och jobbar parallellt med detta med kostkonsultationer, föreläsningar och undervisning. Förutom ett stort intresse för näringslära har Michael även ett intresse för träning av olika slag, framförallt basket och styrketräning.

Föreläsningar

1.Kostens roll i din träning

Allt fler börjar inse vikten av att äta rätt för att orka träna och prestera. Men vad, när och hur mycket ska man egentligen äta och hur ska man planera sin kost inför en viktigt fotbollsmatch eller en längre cykelrunda? Föreläsningen tar upp ämnen såsom energi, kolhydrater, protein, fett, näringsämnen, timing, vätska och kosttillskott och tar samtidigt upp spännande forskning i området. Föreläsningen går också att anpassa efter målgrupp och passar därför både dig som motionär såväl som elitidrottare.

2.Bra mat för en bättre hälsa

Att kosten har en stor betydelse för vår hälsa är det många som förstår. Men vilken och hur stor betydelse har det vi äter? Vad stämmer egentligen bland alla varningar och rekommendationer som vi varje dag stöter på? Föreläsningen blandar såväl spännande forskning med praktiska råd för att på ett enklare sätt belysa och reda ut den komplexitet som näringsläran medför. Vad får oss att äta som vi gör och hur kan en liten kostförändring påverka din hälsa? Dessa frågeställningar ligger i fokus för den här timmen.

3. Har ni några önskemål om ämnen – kontakta oss så skräddarsyr vi en föreläsning för er